Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Η ''Αρχοντογυναίκα'' του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Μπεάτα Ασημακοπούλου και ο γιος της Βασίλης Λάσκος..

''Ο γιος του Ορέστη Λάσκου και της Μπεάτα Ασημακοπούλου ήρθε στην Θεσσαλονίκη''

Γράφει Ο Δημοσιογράφος Κουμπλής Χαράλαμπος:

Μπεάτα Ασημακοπούλου: Ηθοποιός
Γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη σχολή του Τάκη Μουζενίδη.... 
Σε ηλικία 23 ετών έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Καταδικασμένη κι από το παιδί της» του 1955. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στο θέατρο Ακροπόλ όπου πρωταγωνιστούσε η Ρένα Βλαχοπούλου. Τότε γνωρίστηκε με τον μεγάλο σκηνοθέτη και ποιητή Ορέστη Λάσκο, ο οποίος την ερωτεύτηκε.... 

Συνήθως της έδιναν ρόλους της αριστοκράτισσας συζύγου, καθώς το παρουσιαστικό της παρέπεμπε στις γυναίκες της υψηλής κοινωνίας. Γι’ αυτό χαρακτηρίστηκε ως «η Αρχοντογυναίκα» του ελληνικού κινηματογράφου.... 
η γνωριμία της με τον Λάσκο κατέληξε σε γάμο και έδωσε μεγάλη ώθηση στην καριέρα της.... 

Η Μπεάτα έπαιξε σε 23 από τις 35 ταινίες του Λάσκου, με τον οποίο παντρεύτηκε το  1960 και απέκτησαν έναν γιο. Ήταν ψηλή και εντυπωσιακή γυναίκα, που ξεχώριζε για την επιβλητική και ευγενική της παρουσία.... 

Στα χρόνια του '80, η Μπεάτα Ασημακοπούλου διατηρούσε τη δική της μπουτίκ ρούχων (μπουτίκ ''Μπεάτα'') στην οδό Φωκίωνος Νέγρη και τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε ένα κατάστημα με αξεσουάρ.

Η Μπεάτα Ασημακοπούλου μετά τον χαμό του Ορέστη Λάσκου, είχε συντροφιά τον γιος της Βασίλη (που έγινε ιδιαίτερα γνωστός αρκετά χρόνια αργότερα χάρη στη συμμετοχή του σε ένα τηλεπαιχνίδι reality <<Φάρμα>>.

Η Αρχοντογυναίκα Μπεάτα Ασημακοπούλου πέθανε στις 20 Απριλίου του 2009 από καρκίνο σε ηλικία των 77 ετών και πλέον βρίσκεται στα νεκροταφεία του Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών του νεκροταφείου του Αγίου Δημητρίου, παρουσία πολλών συγγενών, φίλων και συναδέλφων της «αρχοντογυναίκας του ελληνικού σινεμά», όπως την αποκαλούσαν όλοι. Η Μάρθα Καραγιάννη και η Σάσα Καστούρα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που διάβασαν επικήδειους τονίζοντας την προσφορά της Μπεάτας Ασημακοπούλου στο σινεμά.




Στεφάνια, μεταξύ άλλων, έστειλαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Τάκης Ζαχαράτος.

Ο Βασίλης Λάσκος,αποχαιρέτησε χθες τη μητέρα του Μπεάτα Ασημακοπούλου συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Κάρμεν και μητέρα του πεντάχρονου γιου τους Ορέστη, κρατούσε στο χέρι του ένα τριαντάφυλλο που συμβόλιζε ένα παλιό αγαπημένο τραγούδι που είχε ερμηνεύσει η μητέρα του σε ηλικία 17 χρόνων μαζί με τη Ζωή Φυτούση. «Το τραγούδι αυτό έχει τον τίτλο “Πόσο θα 'θελα να ήμουν το τριανταφυλλάκι σου”.







Ορέστης Λάσκος: Ηθοποιός,Σεναριογράφος,Σκηνοθέτης,Ποιητής
και Θεατρικός Επιχειρηματίας.
Ο Ορέστης Λάσκος ήταν αδελφός του ήρωα Βασίλη Λάσκου αξιωματικού Βασιλικού Ναυτικού από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα. Η οικογένειά του ήταν πλούσιοι κτηματίες. Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο, ήλθε στην Αθήνα και γράφτηκε για λίγο στην Ιατρική Σχολή. Κατόπιν, θέλοντας προς στιγμήν να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα, πήγε στη Σχολή Ευελπίδων, απ' όπου έφυγε για να καταλήξει τραγουδιστής και ηθοποιός.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Λάσκος διατηρούσε την αίθουσα βαριετέ "Αλκαζάρ", πλησίον του Σταθμού Λαρίσης. Μέχρι το 1951, που έκλεισε, είχαν εμφανιστεί εκεί σημαντικοί ηθοποιοί και τραγουδιστές όπως οι Κώστας Χατζηχρήστος, Μαρίκα Νέζερ, Δανάη Στρατηγοπούλου, Μάγια Μελάγια, Καίτη Ντιριντάουα.
Το 1942 νυμφεύθηκε την τραγουδίστρια Στέλλα Γκρέκα, με την οποία χώρισε το 1947. Δεύτερη σύζυγός του, από το 1960 έως το θάνατό του, υπήρξε η ηθοποιός Μπεάτα Ασημακοπούλου, με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Βασίλη Λάσκο.
Ο Ορέστης Λάσκος πέθανε στις 17 Οκτωβρίου 1992.


Ο Βασίλης Λάσκος γιος του Ορέστη Λάσκου και της Μπεάτα Ασημακοπούλου έμενε στην οδό Κυψέλης 92 στην Κυψέλη.
Έπαιξε σε reality ''Φάρμα'', όπου έγινε δημοφιλής.
Μετά τον θάνατο των γονιών του έμεινε μόνος, γι'αυτό με το αυτοκίνητο του απομακρύνθηκε από την Αθήνα για να εξερευνήσει την Ελλάδα ώσπου ξόδεψε όλα τα χρήματα του.
Μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2017 για να συναντήσει μια φίλη η οποία τον εγκατέλειψε.
Το αμάξι του έμεινε από μπαταρία και βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αγγελάκη απέναντι από τα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών).
Μετέτρεψε το όχημα του σε ''σπίτι'', μια μέρα έμεινε νηστικός και βρήκε έναν άστεγο όπου τον παρακολούθησε και ανακάλυψε ότι έτρωγε από συσσίτιο στην οδό Ιπποδρομίου 10, το λεγόμενο ''Χριστιανικό Στέκι''.

Έγινε ''άστεγος'' και αναγκαζόταν να τρώει φαγητό από συσσίτιο που μοίραζε κάθε μέρα στις 10 π.μ.
Μια μέρα καθόταν σε ένα παγκάκι της Πλατείας Ναυαρίνου και διάβαζε βιβλία.
Τον παρατήρησα στο ίδιο σημείο αρκετές φορές, οπότε βρήκα την ευκαιρία να του μιλήσω που μου κίνησε την περιέργεια.
Μου αποκάλυψε το ιστορικό του και γνωριστήκαμε, ενώ στη συνέχεια κάναμε παρέα. 
Ένα πρωινό πήγα και τον βρήκα να κοιμάται στο αυτοκίνητο του, μετά πήγαμε για καφέ και εκεί μου ζήτησε να του βρω ένα σημείο να παρκάρει δίπλα στην Θάλασσα, καθώς η τροχαία του έβαλε στο παρμπρίζ σημείωμα ότι πρέπει να μετακινήσει το αμάξι του αλλιώς θα το πάρει ο γερανός.
Του έδειξα ένα σημείο με θέα την Θάλασσα στην Καλαμαριά και ήθελε να μετακομίσει εκεί.
Μια μέρα κάλεσα την οδική βοήθεια Intersalonica που είχε το όχημα του ασφαλισμένο.
Ήρθε ο γερανός όπου το φόρτωσε και φύγαμε για την περιοχή Σοφούλη 98, πίσω από το βενζινάδικο ΕΚΟ.
Κάθε μέρα του πήγαινα ζεστό φαγητό, καφέ, νερό και τσιγάρα.

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου 2018 την ήμερα της ονομαστικής μου εορτής τον κάλεσα στο κινητό του τηλέφωνο για να τον προσκαλέσω σε ένα εστιατόριο ''Ντόρε Ζυθός''. 
Όπως πληροφορήθηκα από τον ίδιο, μου αποκάλυψε ότι λόγω κρύου τον χειμώνα τότε βρήκε ένα παλιό μπαρ να στεγαστεί στην παραλία της Επανομής.
Παράτησε αυτοκίνητο του και κάποιοι άγνωστοι έσπασαν τα τζαμιά του αμαξιού για να τον κλέψουν.  

Δείτε Φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντο από το εγκαταλελειμμένο όχημα του:



  















11 σχόλια:

  1. Από πού ξεκίνησαν οι πρόγονοί του και πώς κατέληξε ο απόγονος...
    Μια ιστορία ανάμεσα σε τόσες πολλές που γράφει η ζωή.
    Τι κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτο που κατέληξε... Και σήμερα παραμένει η ίδια κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα, έμεινε χωρίς τίποτα.. Το αυτοκίνητο πήρε γερανός διότι το εγκατέλειψε κι εκείνος μένει σε εγκαταλελειμενο σπίτι

      Διαγραφή
    2. Καλό θα ήταν να δημοσιοποιηθει η ιστορια του, σε τιβι, εφημερίδες κλπ μήπως κ βοηθηθεί από φίλους των γονιών του,ηθοποιους κλπ. Τι λέτε;

      Διαγραφή
    3. Λυπάμαι, επέλεξε να απομακρυνθεί από τα φωτά της δημοσιότητας και όλους τους γνωστούς φίλους του, κρύφτηκε Θεσσαλονίκη δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει την κατάσταση του ότι ξόδεψε όλη την περιουσία των γονιών του και η Αθήνα έμεινε πλέον να νομίζει ότι ο ίδιος ταξιδεύει..

      Διαγραφή
    4. Λυπάμαι, επέλεξε να απομακρυνθεί από τα φωτά της δημοσιότητας και όλους τους γνωστούς φίλους του, κρύφτηκε Θεσσαλονίκη δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει την κατάσταση του ότι ξόδεψε όλη την περιουσία των γονιών του και η Αθήνα έμεινε πλέον να νομίζει ότι ο ίδιος ταξιδεύει..

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να ενημερώσουμε τον Μπιμπιλα ο οποιος είναι Ανθρωπος και βοηθάει όλους τους ηθοποιός τους πηγαίνει τρόφιμα τούς πηγαίνει στα νοσοκομεια απορω πώσ τους έχει ξεφύγει ο Λιάσκος δεν μπορεί να μην το ξέρουν ......ίσως να μην θέλει ο ίδιος βοήθεια

      Διαγραφή
  4. Κριμα....Δεν φρόντισε να κάνει τιποτε στη ζωή του; ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΡΕ !! ΘΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ,Η ΜΠΕΑΤΑ ΤΟΝ ΛΆΤΡΕΥΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ,ΟΛΟΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ,ΑΣ ΣΥΝΤΡΕΞΕΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ Η ΦΟΝΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΎ,ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ 😢😢😢😢😢

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σπίτι του ηθοποιού βοηθά ηθοποιούς, όχι τους απογόνους τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή