Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 




 ‘Εφτασε κιόλας ο Ιούνιος, έχουμε μπει για τα καλά στις πρώτες ζέστες μέρες του καλοκαιριού και όλοι μας αναζητούμε γρήγορες λύσεις για να βγούμε στην παραλία με το κορμί που επιθυμούμε.



 Η Ειρήνη Πασχαλέρη, Βιολόγος-Ειδικευμένη στην διατροφή, μας επισημάνει κάποια καλοκαιρινά tips για όμορφη και υγιή σιλουέτα.
 Βάλτε στη ζωή τροφές που προστατεύουν τον οργανισμό από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη γύρανση που προκαλεί.
  Βερίκοκα,ροδάκινα,νεκταρίνια,καρπούζια,πεπόνια είναι τα ιδανικά σνάκς ενδιάμεσα από τα γεύματα που θα σας δροσίσουν και θα σας προσφέρουν αντηλιακή προστασία εκ των έσω.
 Αν σας πρότεινα μια τροφή για να ενσωματώσετε στη διατροφή σας αυτή είναι το θαυματουργό αβοκάντο, είναι από τις λίγες τροφές που περιέχει την ουσία γλουταθειόνη που αποτοξινώνει τον οργανισμό από όλα τα χημικά αλλά και βιταμίνες Α,Β,C,E για το δέρμα μας,φυτικές ίνες και ωφέλιμα λιπαρά.Βάλτε το στο σάντουιτς αντί για τυρί ή συνδιάστε το με πράσινη σαλάτα λεμόνι και ελαιόλαδο.
 Προσέξτε τι θα πιείτε στην παραλία, οι πιο συνηθυσμένες λανθασμένες επιλογές είναι καφές ή κάποιο αλκοολούχο ποτό που αφυδατώνουν τον οργανισμό μας. Κάτω από τον ήλιο το σώμα μας διψάει για ηλεκτρολύτες και ουσίες που θα προσφέρουν ενυδάτωση.
Επιλέξτε πράσινο τσάι, φρέσκους χυμούς φρούτων, virgin Mary και φυσικά πολύ νερό.
 Μην ξεχνάτε το νερό.
 Το πιο σημαντικό βήμα για την αποφυγή της γύρανσης και των άλλων βλαβών του ήλιου είναι η επαρκής ενυδάτωση των ιστών του οργανισμού.
 Μην το παρακάνετε με το παγωτό είναι σίγουρα μια θρεπτική τροφή αφού περιέχει πρωτείνη και ασβέστιο αλλά από την άλλη έχει και αρκετές θερμίδες και λιπαρά.Επιλέξτε παγωτά φρούτων, γρανίτες και frozen yogurt και αποφύγεται αυτά με τους ξηρούς καρπούς και τα παρφέ.



 Ο Γιώργος Μπόχτσος, γυμναστής και ιδιοκτήτης γνωστού γυμναστηρίου στην Κατερίνη, μας συμβουλεύει με διάφορα tips για όμορφα, υγιειή και γυμνασμένα σώματα.
 Πώς να τρέχω σωστά για να κάψω λίπος.. το τρέξιμο είναι ένα είδος αερόβιας προπόνησης, θεωρείται πως η ελάχιστη διάρκεια αερόβιας πρόπονησης πρέπει να είναι γύρω στα 10 λεπτά.Ο δεύτερος κανόνας είναι πως δεν πρέπει να τρέχουμε πολύ γρήγορα.
 Ο οργανισμός μας έχει την δυνατότητα να καίει λίπος μόνο με την παρουσία αρκετού οξυγόνου στο αίμα, για να γίνει αυτή η καύση απαιτούνται ειδικά αερόβια ένζυμα τα οποία για να αρχίσουν να δουλεύουν χρειάζονται περίπου δέκα λεπτά, ακριβώς αυτά τα λεπτά που αναφέρονται ως ελάχιστη διάρκεια προπόνησης.
 Φάε αμύγδαλα, καρύδια, και κάσιους είναι εξαιρετικές πηγές μαγνησίου, το θρεπτικό συστατικό που δεν είναι καλό μόνο για μια γερή καρδιά αλλά δίνει μια επιπλέον μικρή ώθηση στο μεταβολισμό σου.
 Λιγότερο φαγητό από έξω και καθημερινό πρωινό.
 Χρησιμοποιήστε περισσότερο προκλητικές ασκήσεις.



 Αυξήστε την πυκνότητα της προπόνησης.
 Πειραματιστείτε με πρωινή καρδιοαναπνευστική άσκηση και τρώτε ελεφριά το βράδυ. Μειώστε σταδιακά τους υδατάνθρακες κατά την διάρκεια της μέρας.
 Αφαιρέστε προιόντα ολικής αλέσεως και τα γαλακτοκομικά από το τραπέζι σας.
 Λάβετε υπ’ όψιν τον γλυκεμικό δείκτη {GI}
 Τρώτε φυτικές ίνες και λαχανικά και ΜΗΝ τρώτε μπάρες πρωτείνης ή διατροφικές μπάρες. Πίνετε σχεδόν 4 λίτρα νερό την ημέρα και κόψτε το αλκοολ και τα γεύματα επιβραύβευσης. Συμπληρώματα βιταμίνης D βοηθούν στην απώλεια βάρους.
 Το ρόφημα που εξαφανίζει το συσσωρευμένο λίπος: 1 λεμόνι, μια χούφτα σπανάκι, 1 ποτήρι νερό και ένα κομμάτι τζίντζερ. Στραγγίξτε και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και πιείτε το αμέσως.
 Νάσια Τσιφτσή

1 σχόλιο:

  1. Δημοσιογραφίσκε της πλάκας, διαλυτικά δεν ξέρεις να βάζεις? Πού να έκανες και πολιτικό άρθρο!Άσχετη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή