Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Πήλιο: Ένας επίγειος καλοκαιρινός παράδεισος

Παραλία Μυλοπόταμος. Πηγή φωτογραφίας Google.

Το Πήλιο φημίζεται για τις παραλίες του, που συνδυάζουν καθαρά νερά με υπέροχη θέα στο βουνό. Της Κατερίνας Παρασκευοπούλου
Από την πλευρά του Αιγαίου Πελάγους ξεχωρίζουν η παραλία Μυλοπόταμος με τα γαλαζοπράσινα νερά της και το σύμπλεγμα των βράχων, που δίνουν μια άγρια ομορφιά στο τοπίο ενώ το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Αγίου Ιωάννη με τα σμαραγδένια νερά του δημιουργεί ένα γοητευτικό τοπίο σε τρία επίπεδα. 
Παραλία Αγίου Ιωάννη. Πηγή φωτογραφίας S. Georgoudis.


Καλά Νερά Πηλίου. Πηγή φωτογραφίας pelion.com.gr


Τρικέρι Πηλίου. Πηγή φωτογραφίας S.Georgoudis


Από τις παραλίες που βρίσκονται στη μεριά του Παγασητικού ξεχωρίζουν αφενός τα Καλά Νερά καθώς τα πλατάνια, οι λεύκες και ευκάλυπτοι της παραλίας δημιουργούν μια όαση μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού ενώ το Τρικέρι με το λιλιπούτειο, γραφικό λιμάνι του θα σας γεμίσει με θαλασσινές μυρωδιές, που θα σας ανοίξουν την όρεξη.  


Όταν νιώσετε ότι έχετε ανάγκη από ένα κύμα δροσιάς, είναι η ώρα για να επισκεφθείτε το ορεινό τμήμα του Πηλίου. Στην πανέμορφη Πορταριά ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο «Μονοπάτι των Κενταύρων», να θαυμάσει το μικρό καταρράκτη του Κάραβου, να ξεναγηθεί σε μοναστήρια και να προσκυνήσει βυζαντινές εκκλησίες ενώ στη Μακρυνίτσα, «το μπαλκόνι του Πηλίου» θα μπορέσετε να απολαύσετε τον καφέ σας αγναντεύοντας την πανοραμική θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο, τα νερά του οποίου συμπληρώνουν χρυσαφένια χρώματα στον πίνακα του Πηλίου.
Το μονοπάτι των Κενταύρων. Πηγή φωτογραφίας Google.

     Η κεντρική πλατεία στη Μακρυνίτσα. Πηγή φωτογραφίας Google



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου