Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Εγκαινιάστηκε ο 2ος όροφος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, χθες 21 Μαρτίου, με καλεσμένη την ποιήτρια και ακαδημαϊκό, Κική Δημουλά, εγκαινιάζοντας τον 2ο όροφο του κτρίου, αφού συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσό για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Γράφει η Κική Σαμαρά

Το Εργαστήρι Πολυμέσων (Media Lab) είναι ένας ξεχωριστός χώρος με κτιριακή ηχομόνωση, Είναι ακουστικά διαμορφωμένος, με ηχοαπορροφητικά πάνελς στους τοίχους και πλωτό δάπεδο. Περιλαμβάνει ολόκληρο τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό για την ηχογράφηση κι επεξεργασία μουσικής και γενικότερα ήχου,την μουσική παραγωγή,την ηχητική επένδυση σε βίντεο,την παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής,την δημιουργία ψηφιακής παρτιτούρας, καθώς επίσης και μία ευρεία συλλογή από ψηφιακά μουσικά όργανα, δυναμικούς επεξεργαστές κι εφέ.



Στον ανακαινισμένο χώρο της βιβλιοθήκης οι χρήστες μπορούν να βρουν έναν ήσυχο χώρο για ανάγνωση όπως επίσης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο, μπαίνοντας στην αίθουσα αυτή αντικρίζουν στον τοίχο έναν στίχο από το ποίημα της Κικής Δημουλά << Εύρετρα>>. Η ποιήτρια περιηγήθηκε τον πρώτο όροφο μένοντας άναυδη από την ανακαίνιση και την υψηλή αισθητική του χώρου καθώς είχε να επισκεφθεί την Βιβλιοθήκη αυτή 22 χρόνια.


Στον 2ο οροφοπραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και τα εγκαίνια αυτής της εκστρατείας παρουσιάζοντας σε ένα μικρό βίντεο την πορεία της βιβλιοθήκης και ευχαριστώντας τους δωρητές για την προσφορά τους, τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας και την κ. Δημουλά για την παρουσία της δείχνοντας ακόμα ένα βίντεο για τον καιρό που είχε επισκεφθεί ξανά την Βέροια, την βιβλιοθήκη και το 2ο γυμνάσιο της πόλης





Η κ. Δημουλά δήλωσε πως ένιωσε έκπληξη γιατί ήρθε στην βιβλιοθήκη για να συγχαρεί και να απολαύσει τα εγκαίνια και βρέθηκε στην θέση να τιμάται η ίδια για την συμμετοχή της. Εξέφρασε τα συγχαρητήρια της για το σπουδαίο έργο που πραγματοποίησαν όλοι οι διοργανωτές της εκστρατείας και έκλεισε τον λόγο της με ένα ποίημα για μικρούς και μεγάλους.







Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση την κ. Δημουλά ήταν το ενυδρείο της βιβλιοθήκης στον 1ο όροφο. Πρόκειται για έναν βιότοπο που εκτός από την ηρεμία  που προσφέρει αξιοποιείται σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για μικρά και μεγάλα παιδιά. << Εγώ που έχω δει τα ψάρια μόνο στα δίχτυα των ψαράδων και στο τηγάνι, θαμπώθηκα. Θα μπορούσα να κάθομαι να κοιτάζω το ενυδρείο αυτό για 3 ώρες>> δήλωσε η ποιητρια.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα σας,
    Αυτη τη στιγμη που διαβαζω αυτο το αρθρο βρισκομαι στη Lille της Γαλλιας. Η καταγωγη μου ειναι απο Βεροια και χαρηκα παρα πολυ για αυτη την εκδηλωση στη βιβλιοθηκη της πολης μου.Θα ηθελα,επισης,να αναφερω ενα μεγαλο μπραβο στην κυρια Κικη Δημουλα για την συμμετοχη σ'αυτη την εκδηλωση.Συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα σας και για την καλη δουλεια στους δημοσιογραφους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή