Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συνέντευξη από τον διοικητή Βέροιας Χρήστος Παναγιωτίδη

Ο διοικητής αστυνομικού τμήματος Βέροιας μιλάει για προσωπικά του βιώματα και υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί και ο ίδιος.Παρακάτω απαντάει σε μερικές ερωτήσεις.

Γράφει η Αναστασία Σαμιώτη



-Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα του αστυνομικού και πόσο αυτό έχει επηρεάσει την προσωπική σας ζωή?

-Ήθελα από μικρός να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα γιατί ήθελα να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα μου που ήταν και αυτός αστυνομικός και πάντα με επηρέαζε αυτό.Είναι λογικό ότι το επάγγελμα αυτό επιδρά μερικές φορές στην ψυχολογία μας είτε γιατί μερικές φορές με τον τρόπο μας είναι σαν να ζούμε και μεις την υπόθεση είτε γιατί υπάρχουν στιγμές που αναγκαζόμαστε να χάνουμε πολύ από τον ελέυθερο χρόνο μας.

-Ποιές υποθέσεις σας στιγμάτισαν περισσότερο?

-Δύο ήταν οι υποθέσεις που με στιγμάτισαν περισσότερο,η μια στην αρχή της καριέρας μου πριν 20 χρόνια περίπου όταν 2 άνδρες προκειμένου να κλέψουν ένα αυτοκίνητο σκότωσαν τον κάτοχο του οχήματος και τον τσιμέντοσαν σε έργα που γινόντουσαν τότε στην περιοχή.Η άλλη υπόθεση που  με σόκαρε ήταν για τον μικρό Αλεξ από την Γεωργία που κατοικούσε στην πόλη μας.Είχαν δηλώσει εξαφάνιση και αυτοί που διέπραξαν την δολοφονία ήταν συνομίλικοι του μικρού.Η σωρός του αγνοείται ακόμα και στην υπόθεση ενεπλάκειν και ο παππούς των δυο από τα 5 παιδιά.

-Ακούγεται ότι η Βέροια είναι μια πόλη με αυξημένη εγκληματικότητα, θα συμφωνούσατε με αυτό?

-Η αλήθεια είναι πως αν και η Βέροια είναι μια πόλη όχι και τόσο μεγάλη και με λίγους κατοίκους είναι από τις πρώτες στην λίστα με τα κρούσματα εγκληματικότητας.Καθημερινά σχεδόν έχουμε σηλήψεις για μικροκλοπές,χρήση η εμπόριο ναρκωτικών,ξυλοδαρμούς κ.α

-Πολλές φορές ο κόσμος υποστηρίζει ότι η αστυνομία της Ελλάδας δεν κάνει σωστά την δουλεία της.Τι έχετε να πείτε για αυτό?

-Έχουν γίνει μερικά λάθη από μέρους της αστυνομίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στοχοποιούντε όλοι οι αστυνομικοί γιατί οι περισσότεροι το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε σωστά την δουλειάς μας και να εξηπηρετούμε τους πολίτες.

-Τέλος,θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε μετανιώσει για την επιλογή σας για αυτό το επάγγελμα.

-Δεν έχω μετανιώσει για την απόφαση που πήρα αντιθέτως θα ήθελα να ενθαρίνω τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτή τη πορεία γιατί πιστέυω ότι υπάρχει αποκατάσταση σε αυτό το επάγγελμα και μάλιστα σε καιρούς κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου