Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Αθλητικά: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ΤΣΣΚΑ

Της Ντάτσου Αντωνίας



Ο τελικός της EUROLEAGUE για τη σεζόν 2015-2016 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαϊου στην Μercedes-Benz Arena του Βερολίνου και βρήκε νικητή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που στέφθηκε για έκτη φόρα πρωταθλήτρια Ευρώπης ,απέναντι στην πολυμήχανη ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ που ήρθε ως διεκδικήτρια του πρώτου ευρωπαϊκου τίτλου της ιστορίας της.  




Οι δύο ομάδες πάτησαν δυναμικά απ' την αρχή στο παρκέ. Ήταν εξίσου ανταγωνιστικές παίζοντας χωρίς άγχος, δημιουργώντας ωραίες φάσεις, δίνοντας έτσι έναν γρήγορο ρυθμό, κάτι το οποίο ενθουσίασε τους οπαδούς. Το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν 22-20 υπέρ της ΤΣΣΚΑ.






Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ ήταν συγκεντρωμένη στην άμυνα και με καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση έβαλε 28 πόντους, κρατώντας έτσι την ΦΕΝΕΡ σε χαμηλό σκορ, δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας 20 πόντων. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 50-30, με το άγχος να μεταφέρεται στην ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ.




Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ΦΕΝΕΡ έψαχνε λύσεις κυρίως μέσα απ' το ζωγραφιστό, αλλά και έξω από αυτό. Η ΤΣΣΚΑ όμως ήταν διαβασμένη και δεν άφησε τον αντίπαλο να βρει ρυθμό.Υπήρξε μία μείωση στη διαφορά του σκορ από τους 20 στους 17 πόντους, κάτι που δεν άλλαξε τα δεδομένα.


Η τέταρτη περίοδος ήταν θεαματική με την ΦΕΝΕΡ να εξαλείφει την διαφορά των 20 πόντων και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα λίγο πριν την λήξη του αγώνα. Τα τελευταία δύο λεπτά εξελίχθηκαν δραματικά καθώς το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο και η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο. Η ΦΕΝΕΡ στα τελευταία δευτερόλεπτα είχε το προβάδισμα(83-81) και 1.9'' πριν το τέλος ισοφάρισε (83-83) με τον Βίκτορ Κριάπα. Την κατοχή για το υπόλοιπο 1.9'' την είχε η ΦΕΝΕΡ χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει μπροστά     καθώς ο χρόνος ήταν ελάχιστος. Έτσι με τις δύο ομάδες ισόπαλες, το ματς πήγε στην παράταση.  
Στην παράταση επικράτησε η ΤΣΣΚΑ με 101-96 παίζοντας πιο ολοκληρωμένο μπάσκετ με τον προπονητή Δημήτρη Ιτούδη να βγαίνει νικητής στο "σκάκι" μεταξύ αυτού και του "δασκάλου" του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Οι παίκτες, ηττημένοι και μη, αποχωρώντας από το γήπεδο χειροκρότησαν τους οπαδούς τους για την στήριξή τους.






Φωτορεπορτάζ: Ντάτσου Αντωνία 





1 σχόλιο: