Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ MEGA;;;




Γνωστά είναι τα προβλήματα , είτε οικονομικά, είτε ηθικά, που αντιμετωπίζουν  τα κανάλια. Γνωστό είναι και ότι πρέπει να αλλάξει το τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αφορμή το κλείσιμο του MEGAλου καναλιού.

άρθρο γνώμης: ΦΑΙΗ ΟΥΖΟΥΝΗ


Πρέπει να κλείσει το κανάλι;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. 

Πρώτον το mega εκπέμπει χωρίς άδεια. Δεύτερον το σημαντικό της υπόθεσης. Χρωστάει ομολογιακό δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ, προς τις τράπεζες Alpha και Πειραιώς, αλλά και στις τράπεζες η Eurobank και η Εθνική . Τρίτον η συνταγματική αναθεώρηση του 2001, με το άρθρο 14 παράγραφος 9 λέει: «Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών» , ( βλέπε Μπόμπολα). Και τέταρτον. Και σημαντικότερο η προπαγάνδα. Δεν είναι λίγες οι φορές που το μεγάλο κανάλι έχει πέσει σε ατοπήματα. Μονόπλευρη και μη αντικειμενική ενημέρωση, μη προβολή συγκεκριμένων «ομάδων» και για να μην λέω λόγια του αέρα ας θυμηθούμε το πιο τρανταχτό και πρόσφατο ατόπημα..το δημοψήφισμα, που έγινε ξεκάθαρη προπαγάνδα υπέρ του ναι.



Το MEGA πρέπει να κλείσει;
Τώρα θα έπρεπε να σκεφτούμε όλοι πόσοι δημοσιογράφοι. Τεχνικοί κ.α , θα μείνουν άνεργοι. Ναι το σκέφτομαι! Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, ούτε χαίρομαι που θα μείνουν άνεργοι. Μπορεί στους δέκα οι πέντε  να ήταν σωστοί, αλλά δεν τους βλέπαμε.Είναι κρίμα που κάποιοι έντιμοι εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.
 Όταν υπηρετείς την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, όταν ξέρεις ότι επηρεάζεις, όταν θεωρείσαι η τέταρτη εξουσία που κρίνει τους κυβερνώντες , το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις πιστός στην δημοσιογραφική δεοντολογία. Αν καταλάβεις ότι σε λογοκρίνουν , παραιτήσου, αντί να καταλήγεις να παραπληροφορείς και να γίνεσαι φερέφωνο του εκάστοτε πολιτικού.


 Όταν σκάβεις τον λάκκο του άλλου πέφτεις ο ίδιος μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου