Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«Lost in port»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με τον τίτλο «Lost in port», στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης...

Της Αθηνάς Τόλια

Εξαιτίας της ημέρας η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας είναι δωρεάν, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν νέα παιδιά με τις οικογένειες τους και να τις εξοικειώσουν με το μουσειακό περιβάλλον.



Η μεταλλική καμηλοπάρδαλη
Το πρόγραμμα «Lost in port» αφορά ένα παιχνίδι-κυνήγι εξερεύνησης μέσα από προκαθορισμένες διαδρομές μέσα στο λιμάνι τις οποίες οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους -και όχι μόνο- μπορούν να ακολουθήσουν μόνο εφόσον καταφέρουν να λύσουν τον γρίφο κάθε μία εξ αυτής.

Πρώτος σταθμός του εκπαιδευτικού ταξιδιού, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Επόμενη στάση, το «μεταλλικό πέρασμα» που οδηγεί τους επισκέπτες στην «μεταλλική καμηλοπάρδαλη».  Αφού λύσεις όλους τους γρίφους περνάς στα επόμενα βήματα ως τον τελικό προορισμό, ανακαλύπτοντας μια όμορφη και ψυχαγωγική διαδρομή.


Το μεταλλικό πέρασμα
Το διασκεδαστικό πρόγραμμα «Lost in port» αφορούσε κυρίως παιδιά ηλικίας 5-7 ετών, με μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής του σε αυτό μια φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσουν τις ευχάριστες εκπλήξεις που τους περίμεναν εκεί!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου