Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Θεσσαλονίκη: Κάτι παραπάνω από Νέα Παραλία



Μπορεί ο καθένας να νοικιάσει ποδήλατο

Έρωτας και βόλτα πάνε μαζί
Το πιο ιδανικό μέρος για να ηρεμήσει και να κάνει τη βόλτα του κάποιος είναι η παραλιακή της Θεσσαλονίκης, πολλοί είναι εκείνοι μικροί και μεγάλοι που είτε θα νοικιάσουν ένα ποδήλατο είτε θα βγούνε με το δικό τους για να διασχίσουν όλη την παραλιακή από το μέγαρο μουσικής μέχρι το λιμάνι και πίσω.
Γράφει ο Ευθύμιος Μπούγλας












Μια ματιά εκατοντάδες ράτσες σκυλιών
Το καλύτερο για ένα σκυλί,
μια βόλτα στο στοιχείο του. 
Αν κάποιος βρεθεί στη νέα παραλία δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντικρίσει άνθρωπο με το σκυλί του, το μέρος είναι ότι πρέπει για να βγάλει κανείς βόλτα το κατοικίδιο του γιατί διαθέτει πάρκα, άπλετο χώρο και ομορφιά κάτι που δύσκολα βρίσκεις σε μια μεγάλη πόλη.









Παντού υπάρχει ένα «όργανο γυμναστικής»
 Ασυνήθιστο είδος άθληση
διαθέσιμο για όλους.
Πόλος έλξης είναι  και για τους φίλους της γυμναστικής η παραλιακή και συγκεκριμένα για όσους είναι λάτρεις του τρεξίματος αλλά και της ιστιοπλοΐας. Ο ιστιοπλοϊκός όμιλος λειτουργεί καθημερινά από της 9:00 π.μ-14:00 μ.μ και από τις 18:00-20:00 μ.μ και αρκετός είναι ο κόσμος που πηγαίνει είτε για να γραφτεί στον όμιλο είτε για να απολαύσει τον καφέ του μίας και ο όμιλος περιέχει και καφετέρια.







Βόλτα δίχως κανένα εμπόδιο

Ευκολία των κινήσεων για όλους
Τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) ελκύονται επίσης  από την νέα παραλία αφού το μέρος είναι ιδανικό για κάποιον που έχει κινητικό πρόβλημα και θέλει να κάνει τη βόλτα του, περιέχει πλακόστρωτο πεζόδρομο και μπορείς να κινηθείς με ευκολία σε όλα τα μήκη και πλάτη της παραλίας χωρίς ανεβοκατεβάσματα και ταρακουνήματα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου