Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

"Πρωταγωνίστρια η Γαλλία στα Ελβετικά σαλόνια"



Η νέα Bugatti Chiron παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης, και πήρε τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο.









Το μοντέλο ονομάστηκε Bugatti Chiron προς τιμήν του Louis Alexandre Chiron, ο οποίος ήταν εργοστασιακός οδηγός της Bugatti κατά τις δεκαετίες του 1920 και του 1930.












Η Bugatti Chiron είναι ένα διθέσιο σπορ υπεραυτοκίνητο (supercar) υψηλών επιδόσεων, που κατασκευάζεται από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Bugatti Automobiles S.A.S. Το μοντέλο αυτό, παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ως ο διάδοχος της Bugatti Veyron.Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αυτού είναι πραγματικά φανταστικά.Η νέα Bugatti διαθέτει κινητήρα 8.0 λίτρα 16-κύλινδρο διάταξης W16 και 64-βάλβιδο, βενζίνης, με 4-πλό turbo, ισχύος 1.500 hp. Το αμάξωμά του είναι 2-πορτο, 2-θέσιο coupι και 

έχει μόνιμη 4-κίνηση.




















Σε αντίθεση με τα 450 αντίτυπα της Veyron, η Chiron θα παραχθεί σε 500 αντίτυπα, με τα 150 να έχουν ήδη προ-πωληθεί με προκαταβολή 200.000 € από τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ η εμπορική της τιμή προ των φόρων ανέρχεται στα 2,4 εκατομμύρια € (ευρώ). Ο ετήσιος αριθμός       παραγωγής θα είναι 100 αντίτυπα, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της διάρκειας παραγωγής της Chiron στα 5 έτη, έναντι των 10 ετών της Veyron. Το 2018 θα προστεθεί και η εκδοχή με οροφή   targa, που θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη Veyron Grand Sport.





Η επιτάχυνση 0 - 100 χιλιόμετρα / ώρα (0 - 62 μίλια / ώρα) στη Bugatti Chiron έρχεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, τα 200 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τα 300 km/h σε 13,6 δευτερόλεπτα.  Η τελική ταχύτητα είναι δύο σταδίων, καθώς στα Auto mode, Handling mode και Autobahn mode περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km/h, ενώ στο Τop Speed mode περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χιλιόμετρα / ώρα (261 μίλια / ώρα) για λόγους ασφαλείας κατά την οδήγηση σε δημόσιες οδούς, εκτός πίστας. Σύμφωνα με την Bugatti, ωστόσο, τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Michelin μπορούν να αντέξουν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες και στη σχετική δοκιμή της ταχύτητας, που θα γίνει σε πίστα και χωρίς τον κόφτη, αναμένεται να ξεπεράσει τα 435 

χιλιόμετρα / ώρα (270 μίλια / ώρα), διότι έχει       υπολογιστεί ότι η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα   που μπορεί να φτάσει η Chiron, με βάση την       ισχύ του κινητήρα, είναι τα 467 χιλιόμετρα / ώρα (290 μίλια / ώρα).










                                                                                    Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κάτοχος αυτού του αυτοκινήτου εκτός από πολλά χρήματα θα πρέπει να έχει και πολύ δυνατή καρδιά έτσι ώστε να αντέχει στις συγκινήσεις που πρόκειται να του δώσει αυτό το “θηρίο”. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου