Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

KIDS ART FESTIVAL: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




Το νέο προγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά Kids Art Festival, με κεντρικό σύνθημα « ταξιδεύουμε με εισιτήριο την παιδική φαντασία», λαμβάνει χωρά σε γνωστό εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η διοίκηση του εμπορικού κέντρου σε συνεργασία με τα καταστήματα του ,πραγματοποιεί καθημερινά πληθώρα δραστηριοτήτων για τα μικρά παιδιά. Δραστηριότητες όπως δημιουργία κόμικς, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, παιχνίδι με τουβλάκια, εργαστήριο ρομποτικής και άλλες ασχολίες που βασίζονται στη χειρωνακτική εργασία. Συγκεκριμένα η κ. Μουρατίδου Μαρία, υπάλληλος καταστήματος με πίνακες δήλωσε: « Γίνονται συχνά τέτοιες ενέργειες για να διαφημιστούν τα κατάστημα, αλλά και για να απασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι. Πολλά παιδιά επιλέγουν την ζωγραφική από ηλικίες δυο χρονών, που συνήθως ζωγραφίζουν μουτζούρες, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες , όπως παιδιά λυκείου, που ζωγραφίζουν συνήθως λέξεις στα αγγλικά.»


Ακόμα πραγματοποιούνται και εκθέσεις με θέμα την ιστορία των κόμικς, τις χειροποίητες κούκλες και μαριονέτες και το παιχνίδι με τα τουβλάκια. «Σήμερα έφερα πρώτη φορά το γιο μου. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να απασχοληθούν τα παιδιά μας, με τρόπο δημιουργικό και εναλλακτικό», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Παπασταύρου.



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για θέματα υγείας που αφορούν τα παιδιά, μέσω φυλλαδίων και δειγμάτων που διανέμονται.  « Οι ομιλίες ενημέρωσης στην Ελλάδα δεν έχουν απηχήσει στους γονείς όπως στο εξωτερικό και αυτό δυστυχώς δεν είναι καλό. Γι’ αυτό πλέον επιχειρούμε την ενημέρωση τους με πιο απλούς και γρήγορους τρόπους.» , δήλωσε η κ. Λάσκου Ελένη, υπάλληλος φαρμακείου.


Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Απριλίου και η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΑΙΗ ΟΥΖΟΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου