Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το kickboxing μέσα από τα μάτια ενός αθλητή που το εκπροσωπεί...!!

        Ο μαχητής του Άρη Θεσσάλονικης, Πέτρος Σκαφιάς, κατέκτησε την ζώνη WKN στα -80 κιλά του πρωταθλήματος “Colosseum 2” όπου διεξάχθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ.
Ο kickboxer του Άρη έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης και κέρδισε τον Ρόμπερτ Ογκανεσιάν (Armagos Gym) με KO.
O Πέτρος Σκαφιάς έχει συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και ως τώρα τα έχει καταφέρει πολύ καλά στο άθλημα του kickboxing.
Έτσι ως γνώστης του αθλήματος θα μας πει κάποιες πληροφορίες περί του kickboxing.
“ Το kickboxing δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένο άθλημα όπως το ποδόσφαιρο κ.ά.. Ο κόσμος το θεωρεί βάρβαρο άθλημα αλλά αυτό δεν ισχύει. Σ ' αυτό το άθλημα υπάρχουν κάποια χτυπήματα, αλλά το kickboxing είναι κάλο σαν άθλημα και θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε. Το Kickboxing είναι ένας συνδυασμός του Box και του Tae Kwon Do , δηλαδή έχει χτυπήματα με τα πόδια και τα χέρια. Όσον αφορά την ενασχόληση με το άθλημα εγώ προσωπικά ξεκίνησα από νεαρή ηλικία, περίπου 12 ετών θεωρητικά είναι μια καλή ηλικία γιατί το άθλημα αυτό χρησιμοποιεί και τα χέρια και τα πόδια και είναι δυναμικό άθλημα. Τα έπαθλα για το άθλημα αυτό είναι η ζώνη ενός πρωταθλήματος και σε επαγγελματικούς αγώνες υπάρχει και χρηματικό έπαθλο. Οι περισσότεροι αθλητές δεν αγωνίζονται για τα χρήματα, όμως όταν ασχολείσαι επαγγελματικά , πρέπει να έχεις και ένα εισόδημα προκειμένου να μπορείς να συντηρηθείς.
Ο Πέτρος Σκαφιάς δήλωσε χαρούμενος που αγωνίζεται με τα χρώματα του συλλόγου του Άρη γιατί πιστεύει ότι σε αυτόν τον σύλλογο ένας αθλητής μπορεί να κερδίσει πολλά πράγματα.

Ανδρέας Ρούτσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου