Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σκοτεινή πλευρά της πόλης...



Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι φοιτητές που αψηφώντας  τον κίνδυνο, αποφασίζουν να νοικιάσουν σπίτι στη πιο σκοτεινή περιοχή της πόλης, την οδό Γιαννιτσών, λόγω των χαμηλών ενοικίων.
Πορνεία στην οδό Γιαννιτσών
Γράφει η Μόνικα Τσαμουρλίεβα


 Η Γιαννιτσών αποτελεί μια αραιοκατοικημένη περιοχή.Λίγοι έχουν το «θάρρος» να κατοικούν στη περιοχή αυτή. Οι περισσότεροι κάτοικοι της είναι φοιτητές. Το γεγονός αυτό οφείλεται, στα πολύ χαμηλά για τις εποχές ενοίκια, σχετικά με την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε πολλές περιπτώσεις λόγω άγνοιας των φοιτητών, για την ιστορία της περιοχής.

«Το σπίτι που νοικιάζω βρίσκεται σε ολοκαίνουρια πολυκατοικία και μάλιστα είμαι η πρώτη κάτοικος του. Ήξερα για την περιοχή το σπίτι όμως ήταν ευκαιρία σε καλή κατάσταση και φθηνό», δηλώνει η Φωτεινή Τσινίδου, φοιτήτρια Γερμανικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).


Με τη δύση του ηλίου η κυκλοφορία στην περιοχή και μάλιστα χωρίς συνοδεία είναι επικίνδυνη. «Πολλές είναι οι φορές που μαζευόμαστε με τις φίλες μου στο σπίτι μου και παρατηρούμε τις κοπέλες να μπαίνουν σε αυτοκίνητα, με σκοπό να εκδίδονται», ισχυρίζεται η Ναταλία Ντολίνα, φοιτήτρια του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Στους δρόμους της Γιαννιτσών μπορεί κανείς να παρατηρήσει γυναίκες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, να στέκονται προκειμένου να βγάλουν το «εύκολο χρήμα»».

Πέρα όμως από την πορνεία, στην περιοχή έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για κλοπές, απόπειρες βιασμού καθώς και για πωλήσεις ναρκωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι περιπολίες των αστυνομικών καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Οι προσπάθειες όμως των αρχών πέφτουν στο κενό, καθώς δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή. Στην περιοχή υπάρχουν ωστόσο στριπτιτζάδικα, ενώ τα πορνεία της ,μεταφέρθηκαν στα Σφαγεία...

Την ημέρα τα πράγματα στη Γιαννιτσών είναι διαφορετικά. Στα κτίρια της στεγάζονται γραφεία μεγάλων εταιριών, εργοστασίων καθώς και πολλά κινέζικα μαγαζιά, χονδρικής και λιανικής πώλησης αντίστοιχα. Επιπλέον υπάρχουν και μαγαζιά  όπως φούρνοι, καντίνες , κομμωτήρια, τράπεζες αλλά και το ΙΕΚ Μοναστηριού που λειτουργεί μόνο τις βραδινές ώρες.


Ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο επισκέπτεται κανείς την περιοχή είναι το εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet mall , γνωστό στους περισσότερους ως πρώην City Gate. Το εμπορικό διαθέτει καταστήματα γνωστών αλυσίδων ενδυμάτων, υποδημάτων, σίτισης καθώς και το μοναδικό σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Μόνικα Τσαμουρλίεβα

2 σχόλια: