Κυριακή 3 Απριλίου 2016

"ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΕΣΕ"


«ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΕΣΕ»


London was fallen   ή όπως θα λέγαμε στην ελληνική « Το Λονδίνο έπεσε». Μια ταινία καθαρής περιπέτειας και δράσης ,σκηνοθεσίας του Μπάμπακ Νατζάφι, με πρωταγωνιστές τον Τζέραρντ Μπάτλερ, τον Άαρον Έκχαρτ και τον Μόργκαν Φρίμαν,

Οι μεγαλύτεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου, σπεύδουν στο Λονδίνο εν όψει της κηδείας του Βρετανού Πρωθυπουργού, όπου εκεί αποκαλύπτεται ότι όλο αυτό είναι μια καλοσυστημένη παγίδα, τρομοκρατικού χτυπήματος, υποκινούμενο από την Ανατολή. Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, ο σωματοφύλακας του , ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας και μια πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών καλούνται να δώσουν ένα τέλος .
Θα έλεγε κάνεις πως η ταινία είναι μια σαφής απεικόνιση της τωρινής πραγματικότητας, με έντονο παραλληλισμό στο τρόπο που δρα το ISIS. Σε κάποιους μπορεί να περάσει απαρατήρητη και άλλους να τους βάλει να σκεφτούν. Να σκεφτούν μήπως  αυτή η ταινία δεν είναι μια απλή εικονική πραγματικότητα, ένα καλοστημένο σενάριο, με  εφέ πιστολιά κυνηγητό , κτήρια να πέφτουν , το Λονδίνο να βρίσκεται υπό διάλυση και αγαπημένους ηθοποιούς να συμμετέχουν, αλλά ένας τρόπος να δείξει στον κόσμο ότι η τρομοκρατία εξαπλώνεται. Ίσως το ότι ο  Αμερικανός Πρόεδρος είναι αυτός που καλείται να βάλει ένα τέλος στην κατάσταση, να δείξει θάρρος και πυγμή απέναντι στο έθνος του, πολλούς να τους ξενίζει ή να το θεωρούν ειρωνεία. και όχι αδίκως. Παρόλα αυτά ας μην ξεχνάμε ότι η ταινία είναι αμερικανικής παράγωγης και ας μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Η ταινία περά από δράση έχει να σου προσφέρει τροφή για σκέψη.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πιο επίκαιρη ταινία, ίσως και μια από τις καλύτερες της χρονιάς. Την προτείνω ανεπιφύλακτα!


άρθρο γνώμης: ΦΑΙΗ ΟΥΖΟΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου